ГолосUA
13:35 18/04/2010

Партії регіонів не вигідна конституційна більшість — експерт

Партії регіонів не потрібна конституційна більшість у Верховній Раді.

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA сказав директор Центру суспільно-інформаційних технологій «Форум» Валерій Димов. />  
«Після того, як Конституційний Суд дозволив депутатам входити в коаліцію на індивідуальній основі, це дало парламентаріям зелене світло спокійно робити те, що вони хотіли раніше… Депутати звикли жити при владі. Тому по-іншому і не могло бути», — зазначив він.

Водночас експерт сумнівається, що новій владі вдасться сформувати в парламенті більшість у 300 голосів. «І насамперед треба визначити, чи потрібна Партії регіонів конституційна більшість? Адже в них є можливість проводити ту економічну політику, заради якої вони приходили до влади. А якщо буде конституційна більшість, тоді їм прийдеться, наприклад, змінити статус державної мови. Тоді вони не зможуть сказати своїм виборцям, чому не виконують тієї чи іншої обіцянки», — сказав В. Димов.

Саме тому, за словами експерта, конституційна більшість президенту Віктору Януковичу не вигідна. «І я не думаю, що найближчим часом він піде на це», — наголосив експерт.

О. Черненко

 

Читайте также по теме