ГолосUA
13:52 26/01/2010

ПАРЄ висловлює готовність брати участь в досягненні миру на Близькому Сході

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) підтверджує готовність брати участь в зусиллях міжнародної спільноти в процесі досягненні миру на Близькому Сході.

Про це йдеться у відповідній резолюції Асамблеї, передає кореспондент Голос UA зі Страсбурга.

Після обговорення доповіді «Стан справ на Близькому Сході», ПАРЄ ухвалила резолюцію з цього питання. Зокрема, в ній Асамблея закликає членів «квартету» (США, Росія, ООН та ЄС) активізувати спільну діяльність, корегуючи свій підхід з урахуванням останні подій в цьому регіоні.

ПАРЄ при цьому підкреслює, що саме Євросоюз повинен відігравати важливу роль у підтримці дій «квартету» під час відновлення мирних переговорів, перетворивши нещодавно створений Союз для Середземномор`я в інструмент проведення політики співпраці.

Депутати ПАРЄ також відзначили, що Рада Європи може зробити конкретний внесок в укріплення миру на Близькому Сході, зокрема, шляхом розширення міжкультурного й міжконфесійного діалогу.

«Досвід багатьох десятиліть показав, що мир може бути забезпечений лише на основі переговорів, які задовольнять всі сторони, а не шляхом воєнних рішень», — зокрема наголошується в доповіді ПАРЄ.

Олеся Звенигора

 

Читайте также по теме