18:35 17/12/2010

Пасажирські перевізники в Луганську масово порушують правила

 

Пасажирських перевізників Луганська звинувачують у порушенні угод про перевезення пасажирів.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили в прес-службі міськради.

Відповідно до інформації, городяни звертаються до міськради і, зокрема, управління транспорту з численними скаргами на діяльність перевізників, які порушують чи не усі правила перевезення пасажирів. Водночас представники Луганської міської ради нагадали перевізникам про те, що вони зобов'язані виконувати умови договорів, укладених з Луганським виконавчим комітетом.

«Ви всі ставили підписи під договорами, в яких були точно вказані схеми маршрутів, за якими працюють ваші машини, графік виїзду транспортних засобів з кільцевих зупинок, і власне чітко обумовлено, де саме розташовується кільце маршруту», — заявив начальник управління транспорту та зв'язку Луганської міської ради Андрій Андрєєв.

За його словами, водії часто-густо просто ігнорують вимоги договорів.

У прес-службі зауважили, що спеціалісти управління провели перевірку роботи маршруток за встановленим графіком. У ході рейду з'ясувалося, що о 21:00 маршрутки не виїжджають з кільця. Крім того, постійно надходять скарги від мешканців, що водії маршруток зупиняються для стоянки не на встановленому кільці пасажирського транспорту, а там де їм зручно, що грубо порушує умови договору.

Окремо А. Андрєєв також зупинився на питанні безпеки перевезень, підкресливши при цьому, що це питання найважливіше; також мова йшла про прояви неввічливості і грубої поведінки з боку водіїв.

Також під час наради А. Андрєєв звернув увагу на те, що наближаються новорічні свята, під час яких у місті буде більше дітей, у зв'язку зі святковими заходами, а також збільшиться кількість городян, що знаходяться в алкогольному сп'янінні. «Ми просимо вас пояснити своїм водіям, що в ці дні вони повинні бути гранично уважними на дорозі та під час руху машини по маршруту, — зазначив він. — Маршрутні таксі зобов'язані працювати згідно з установленим графіком, для того, щоб забезпечити перевезення городян у будь-яку точку міста».

Читайте также по теме