ГолосUA
16:59 21/07/2009

Пасажирські та вантажні перевезення в Україні стали безпечнішими

Експерти Європейської Комісії помітили значне посилення безпеки перевезень в Україні.

Про це повідомила прес-служба Мінтрансзв’язку.

У Мінтрансзв’язку відбулося третє засідання Наглядового комітету з реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «Підтримка та посилення безпеки вантажних і пасажирських автомобільних перевезень в Україні».

«Головна мета цього проекту – надання підтримки у гармонізації законодавства, процедур та вдосконалення механізмів правозастосування для підвищення безпеки дорожнього руху. Ми вже фактично розпочали нову стадію взаємовідносин з Європейським Союзом на основі партнерства», — підкреслив перший заступник Міністра транспорту та зв’язку України Василь Шевченко.

Василь Шевченко нагадав, що діяльність з реалізації проекту «Підтримка та посилення безпеки вантажних і пасажирських автомобільних перевезень в Україні» упродовж року велась за шести компонентами.

«Ми зараз аналізуємо ситуацію в Україні і дійсно бачимо значне просування вперед», – сказав перший секретар Європейської Комісії Ханс Райн.

А його колега з Європейської Комісії Девід Ческ’я висловив сподівання, що надалі робота буде тільки покращуватися.

«Водночас ми повинні розуміти, що вже минув майже рік з початку реалізації проекту, тому зараз ми повинні активізуватися і провести колосальну роботу в напрямку підвищення безпеки вантажних і пасажирських автомобільних перевезень в Україні», – наголосив Директор ДП «ДержавтотрансНДІпроект» Анатолій Редзюк.

На думку першого секретаря Європейської Комісії, надалі потрібно активніше працювати і обмінюватися досвідом, щоб не зав’язнути в бюрократичних процедурах.

 

Читайте также по теме