ГолосUA
12:01 28/10/2008

Павленко хоче відмінити спортивні нормативи для школярів

У зв’язку із смертельними випадками на уроках фізичної культури міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту звернулось до Кабінету Міністрів з проханням відмінити постанову від 1996 року, що встановлює нормативи фізичної підготовки дітей.

Про це повідомив міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко під час виступу на засіданні міжвідомчої комісії з питань охорони дитинства.

Як передає кореспондент Голос.UA, Юрій Павленко зазначив, що цього року було встановлено три смертельні випадки у школах під час занять фізичною культурою. «Подібні факти були і раніше, але від держави не було жодної адекватної відповіді”, — заявив міністр.

Він також повідомив, що міністерство проаналізувало ці випадки та дійшло висновку, що багато нормативів направлені на реалізацію максимальних можливостей дитини, що відноситься до вищих досягнень у спорті, але в жодним чином не стосується нормального оздоровчого розвитку дитини. « Саме тому ми звернулись до Кабінету Міністрів з проханням відмінити цю постанову» — заявив Юрій Павленко.

 

Читайте также по теме