Пенсійна реформа необхідна і країнам Європи, і Україні – Посол Франції

Пенсійна реформа необхідна як країнам Європи, так і Україні.

Таку думку висловив Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Жак Фор в ефірі «5 каналу».

«Накопичення дефіциту державних фінансів не може бути запорукою покращення якості життя та якості управління. Треба встановлювати необхідні рівноваги, і ця проблема, можливо, є спільною для всіх країн Європи. Така ситуація, можливо, існує і в Україні». – сказав він.

За словами Посла, Франція не може жити з тим дефіцитом пенсійної системи, який був — за таких умов, пенсії скоро не будуть виплачуватися взагалі.

Він також зауважив, що реакція французького суспільства на реформи є зрозумілою. «Якщо реформа черпає ресурси з моєї кишені, то люди воліють, аби це торкнулося когось іншого», — вважає він. Проте, за словами Жака Фора, французький уряд налаштований на реалізацію цієї реформи і вона буде запроваджена. 

Нагадаємо, зараз у Франції проходять масштабні протести проти підвищення пенсійного віку з 60 до 62 років. З початку вересня країна вже пережила три загальнонаціональні акції протесту, загалом кількість акцій протесту майже у всіх містах Франції сягнула трьохсот. Однак, попри масове невдоволення, французька влада не планує відмовлятися від пенсійної реформи.

Читайте также по теме