ГолосUA
08:16 15/01/2011

Пенсійна реформа ускладнить ситуацію з народжуваністю — експерт

Якщо з пенсійною реформою до стажу не буде зараховуватись декретна відпустка, то це ще більше ускладнить ситуацію з народжуваністю.

Таку думку висловила генеральний директор Міжнародного кадрового порталу hh.ua Марина Маковій, передала прес-служба порталу.

Вона заявила це, коментуючи заяву директора департаменту з пенсійного забезпечення Пенсійного фонду Владислава Машкіна, який сказав, що після проведення нової пенсійної реформи, декретна відпустка не буде зараховуватися до стажу роботи. За словами представника Пенсійного фонду, низька народжуваність змушує державу підвищувати пенсійний вік, а людей – більше працювати.

«Зрозуміло, що це вимушений крок для наповнення бюджету, — наголосила генеральний директор hh.ua. — Але він лише ускладнює ситуацію з народжуваністю. Адже навіть ті заходи, до яких вдається держава щодо виплат величезних сум при народжені дитини, стимулюють поповнення переважно в неблагополучних сім’ях».

М. Маковій наголосила, що уряд повинен зосередитися не на тому, щоб змушувати співробітників українських компаній працювати більше і платити податки, а на тому, щоб вони отримували більші зарплати.

«Сім’я повинна заробляти стільки, щоб чоловік за свою зарплату міг утримувати себе і дружину, яка народжує і виховує дітей», — переконана експерт.

Читайте также по теме