ГолосUA
11:40 13/03/2010

Пенсійний вік в Україні поки не підвищуватимуть — ПР

Пенсійний вік в Україні не буде підвищуватися. Про це в ефірі одного з українських телеканалів повідомив народний депутат України від фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко.

«Що стосується доцільності, то з огляду на логіку пенсійного забезпечення, вона повинна передбачати, що люди, вийшовши на пенсію, все-таки, будуть її отримувати. А якщо ми пенсійний вік зробимо більше, ніж люди в середньому живуть в країні, то це буде нечесно», — сказав народний депутат.

Він також заявив, що зниження соціальних стандартів в Україні не буде.

«У нас є опозиція, яка завжди пошлеться на норми Конституції, які забороняють обмежувати, зменшувати, скасовувати ті соціальні норми та стандарти, які вже діють у країні. Це неможливо», — зауважив він.

Говорячи про рекомендації, у тому числі Світового банку, МВФ та інших інституцій, Ю. Мірошниченко зазначив, що вони «обов’язково будуть використовуватися, але в частині, де мова йде про реформи. Тут вони мають досвід, мають практику, оскільки можуть узагальнити реформи в різних країнах світу і Європи, і в цьому контексті ми обов’язково будемо їх залучати».

За матеріалами: “Подробности”.

 

Читайте также по теме