Пенсійному фонду наступного року не обійтись без державних дотацій — експерт

 

size="3">У 2011 році, з огляду на показники, закладені у проекті бюджету, Пенсійний фонд потребуватиме допомоги з державної казни.

 

size="3">Таку думку висловив директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин у коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

size="3">Зробити бездефіцитним Пенсійний фонд неможливо. Основна умова для того, щоб ми могли якимось чином його збалансувати це те, що люди добре працюють і добре заробляють. Поки що 4,5% (прогнозоване ВВП на 2011 рік — ред.) зростання це не той рівень, який може забезпечити нормальне наповнення Пенсійного фонду”, — сказав В. Юрчишин.

 

size="3">При цьому він уточнив, що допомогу Пенсійний фонд отримуватиме в звичний спосіб: частково кошти від приватизації, а також дотації з самого бюджету. “Наповнювати будемо як і завжди: щось там “відірвуть” від приватизації, хоча це не дуже добре приватизаційні кошти використовувати на соціальні програми, щось будуть безпосередньо фінансувати з бюджету, який в свою чергу буде фінансувати через облігації внутрішні державної позики”, — уточнив експерт.

 

size="3"> 

Читайте также по теме