Пенсіонери з категорії “діти-війни” атакують суди Вінничини

 

 

Пенсіонери з категорії “діти-війни” атакують суди Вінничини, в надії повернути заборговані їм пенсійним фондом області компенсації за соціальну допомогу в розмірі 30% від мінімальної пенсії, яку не виплачують протягом п’яти років.

 

Про це повідомив голова правління Вінницької обласної громадської організації “Захист дітей війни” Михайло Глушко, передав кореспондент ГолосUA.

 

Звертаються і в місцеві районні суди, і до адміністративного. Зокрема, до останнього протягом року направили 64 тисячі позовів. Половина з них – залишилися не розглянутими. Адже останнім часом пенсійний фонд відмовляє давати довідки про те, що люди не дотримували цю доплату і тому суди відмовляються розглядати справи дітей війни. А Пенсійний фонд мотивує тим, що в бюджеті не закладені кошти”, — сказав М. Глушко.

 

За даними Головного управління пенсійного фонду України у Вінницькій області пенсіонерам з категорії „діти-війни” протягом 2010 року все ж було виплачено 950 тис. грн. і виконано таким чином 400 рішень суду. Але, за словами заступника начальника даного відомства Лариси Дикої, в бюджеті на наступний рік виплат такого характеру не передбачено.

 

Довідка. Нині на Вінничині 220 тисяч пенсіонерів категорії „діти-війни”.

 

 

 

Читайте также по теме