ГолосUA
09:01 28/11/2008

Пентагон — національна небезпека США під загрозою

Керівництво Пентагону цього тижня представило президенту США Джорджу Бушу доповідь про потужну електронну атаку на свої комп’ютери. /> Про це повідомила Lenta.ru з посиланням на Los Angeles Times.
Ймовірно, джерело атаки знаходилося у Росії, а її розмах дозволяє говорити про серйозну загрозу національній безпеці Сполучений Штатів.
Представники міністерства не назвали обсягів збитків від атаки, але сказали, що удар був нанесений по комп’ютерній мережі Центрального командування США, яке відповідає за кампанії в Іраку та Афганістані, і комп’ютери у зонах бойових дій. Крім того, сталося вторгнення щонайменше в одну надсекретну мережу.
Військові комп’ютери США регулярно піддаються кібератакам, але нещодавній напад був особливо інтенсивним. За словами представника Пентагону, зловмисники використовували шкідливу програму agent.btz, що спеціально призначена для нанесення шкоди оборонним мережам.
Про безпрецедентну атаку на комп’ютери Пентагону стало відомо ще минулого тижня, але тоді її масштаб та джерело не називались. Для боротьби з поширенням небезпечної програми американським військовим по всьому світу заборонили користуватися зовнішніми носіями інформації.
Останнім часом кібернетичні атаки все частіше іменують загрозою національній безпеці США. Зокрема, мова йде про можливі напади з боку Китаю та Росії.

 

Читайте также по теме