ГолосUA
12:24 18/05/2010

Перебування ЧФ Росії в Криму поверне ФСБ в Україну — експерт

Перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі призведе до повернення ФСБ в Україну. Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив експерт з міжнародної безпеки Євген Жеребецький, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, з підписанням угоди між Україною та Росією про подовження терміну перебування в Криму ЧФ Росії в Україну повернуться 19 офіцерів ФСБ.

«Теоретично, що можуть дев’ятнадцять осіб зробити в Україні, тим більше в Севастополі? Насправді, це абсолютно правильне зауваження, що мова йде про легалізацію їхньої діяльності. І це означає, що наступним кроком, я думаю, буде спроба зроблена про те, щоб дозволити їм проводити оперативно-розшукову діяльність, що взагалі повний ідіотизм, бо вони тоді зможуть робити оперативну і розшукову роботи з нашими громадянами», — зазначив Є. Жеребецький.

Він також наголосив, що наразі в ЧФ Росії почались масові скорочення. Якщо минулого року було звільнено 2900 осіб, то зараз можуть звільнити 7,5 тисяч співробітників ЧФ, з яких 6,5 – цивільні особи, громадяни України. На думку Є.Жеребецького, саме ці колишні співробітники й будуть працювати агентами для ФСБ, оскільки тоді матимуть змогу отримати підвищену пенсію.

Наступним кроком Росії, на думку Є.Жеребецького, буде поширення впливу на Одесу, Херсон, Миколаїв, аби охопити території від Придністров’я і до Абхазії.

М.Олексевич />  

Читайте также по теме