ГолосUA
17:20 12/08/2010

Передати комунальне підприємство у концесію чи в оренду можна буде тільки за погодженням з МінЖКГ

Передати комунальне підприємство у концесію чи в оренду можна буде тільки за погодження Міністерства з питань житлово-комунального господарства України.

Про це під час прес-конференції у Черкасах заявив міністр ЖКГ Юрій Хіврич, передав кореспондент ГолосUA.

“Ми подали у Верховну Раду зміни до закону про передачу в оренду або концесію. Зараз цей закон уже пройшов всі погодження у першому читанні. Хочемо, щоб всі ці питання погоджувалися Міністерством. Закон впродовж вересня буде прийнятий. І ні про яку самовільну передачу ні в концесію, ні в оренду, не може бути й мови” — заявив міністр.

Таку умову він мотивував великою кількістю підприємств, де концесіонери не виконують своїх зобов’язань.

“На жаль, сьогодні у нас є підприємства (особливо, водопостачання), де концесіонери не виконують свої обов’язки. Наприклад, у Бердянську підприємство “Чиста вода” концесіонери взяли два роки тому і повинні були в минулому році 1,5 мільйонів вкласти, і в цьому році 8 мільйонів. Але не вклали нічого. Теж є питання по Лубнах, дуже тяжко йде концесія у Луганській області. У минулому році там повинні були концесіонери вкласти 80 мільйонів, але тільки в цьому році почали вкладати і вклали лише 6 мільйонів. Тому ми вважаємо, що передача в оренду або в концесію повинна йти з погодження Міністерства” — пояснив Ю. Хіврич.

В. Середа />  

Читайте также по теме