ГолосUA
11:23 25/03/2010

Переформатування влади потрібне — політолог

Концентрація влади в одному політичному центрі — це неправильна позиція. Так вважає директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала. Про це він сказав у коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Сьогодні українській політиці, парламенту потрібне переформатування. Оскільки концентрація влади в одному політичному центрі — це неправильний крок, хибна позиція" — наголосив експерт. "Адже хочеш-не хочеш, а це призведе до узурпації влади".

За словами експерта, він не виключає можливості проведення позачергових парламентських виборів, аби змінити цю ситуацію в країні.

"Тому перевибори у Верховну Раду конче необхідні. І це розуміють всі, не тільки ті 235 депутатів, які увійшли в коаліцію" — зазначив він.

Однак експерт розкритикував заяви екс-Президента Віктора Ющенка щодо того, що Віктор Янукович намагається спровокувати дострокові вибори до Верховної Ради шляхом створення коаліції не на фракційній основі.

"Йому, Ющенку, треба щось заявляти, бо він хоче повернутися в інформаційне поле для того, щоб як мінімум, провести своїх людей у Верховну Раду в разі виборів. Але я думаю, що на 99% в Януковича зараз не такі думки, щоб це робити", — додав Бала.

О.Черненко

 

Читайте также по теме