ГолосUA
14:11 27/10/2008

Переговори щодо визволення екіпажу «Фаїни» увійшли до вирішальної стадії

Уповноважена з прав людини Ніна Карпачова вважає, що переговорний процес щодо визволення екіпажу «Фаїни» увійшов до вирішальної стадії. Як передає кореспондент ГолосUA, вона наголосила на цьому на прес-конференції у Києві.

Перебуваючи в Кенії з робочим візитом, омбудсмен України зустрілась зі спікером парламенту Кенії Окіатою, за участі голови парламентського комітету з питань національної безпеки Фредом Капонді. «Як зазначив спікер під час зустрічі, у парламенті створена спеціальна комісія з питань судна «Фаїна», яка має розслідувати обставини захоплення судна та екіпажу, з’ясувати статок вантажу на судні та його кінцевий пункт призначення. Внаслідок роботи цієї комісії буде представлена доповідь парламенту Кенії», — повідомила уповноважена з прав людини.

Омбудсмен України вважає за необхідне заявити, що під час зустрічі з послом Сомалі в Кенії Мохамедом Алі Нуром останній запевнив Ніну Карпачову, що раніше пірати ніколи не вбивали команду і не захоплювали вантаж. «Жодного разу такого випадку не було», — наголосила Карпачова.

За результатами переговорного процесу, який триває в Кенії, Ніна Карпачова зазначає, що позитивно вирішено питання щодо постачання на судно продуктів харчування, зокрема, олії, цукру, сухого молока і спагетті, а також питної води.

 

Читайте также по теме