ГолосUA
17:24 28/10/2010

Переговори з Росією були важкими, бо сторони відійшли від «медового місяця» — експерт

 

size="4">Під час зустрічі прем'єра України Миколи Азарова і його російського колеги Володимира Путіна не мала розглядатися тема газу. 

 

size="4">Таку думку висловив політолог Віталій Кулик в ексклюзивному коментарі кореспонденту

 

size="4">"Переговори про ціну мають вести не прем'єри, а "Газпром" і "Нафтогаз". Тому очевидно, що під час їхніх переговорів будуть обговорені поступки по ціні", — підкреслив політолог.

 

size="4">Водночас він зазначив, що візит російського прем'єра був пов'язаний з комплексом питань торгівельно-економічної співпраці.

 

size="4">"Також мова йшла про співпрацю в авіабудуванні, в машинобудуванні. Очевидно, що переговори були важкими, бо сторони вже відійшли від "медового місяця". І тепер кожна зі сторін рахує свої можливі збитки і прибутки", — наголосив В. Кулик.

 

size="4">"Однак українська сторона достатньо жорстко тримає позиції стосовно об'єднання авіапромів. Бо мова ж не йде про поглинання нашого "Антонова". Мова йде про створення СП, який би спільно просував літаки на інші ринки. І це мають бути паритетні відносини. Такий алгоритм ніби-то погоджено російською стороною. Тепер стоїть питання щодо розподілу прибутків. Те саме стосується суднобудування. Буде застосований схожий алгоритм", — додав він.

 

size="4">Експерт також назвав візит В. Путіна позитивним через те, що "ми почули бажання російської сторони щодо збільшення поставок нафти через територію України".

 

size="4">Нагадаємо, прем'єри України і Росії Микола Азаров і Володимир Путін відмовилися коментувати хід україно-російських газових переговорів. Після засідання комітету економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії учора прес-конференції вони не дали. Українські та російські урядовці також відмовилися коментувати газове питання.

 

size="4">О. Черненко

Читайте также по теме