ГолосUA
12:27 12/08/2010

Переговори з врегулювання Придністровського конфлікту відбудуться у вересні

Переговори учасників придністровського врегулювання у форматі «5 +2» (Придністров’я, Молдова, Росія, Україна + спостерігачі від Євросоюзу та США) пройдуть у вересні.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ РФ.

У відомстві відзначили, що сьогодні відбулася телефонна розмова статс-секретаря — заступника міністра закордонних справ Росії Григорія Карасіна із спеціальним представником чинного голови ОБСЄ з затяжних конфліктів Болатом Нургалієвим. /> «Відбувся обмін думками про хід переговорного процесу з придністровського врегулювання, перспективи відновлення офіційних засідань у форматі «5+2»(Молдова і Придністров’я — сторони конфлікту, Росія і Україна — країни-гаранти, ОБСЄ — посередник, ЄС і США — спостерігачі), а також модальності зустрічі учасників цього формату, запланованої на вересень цього року », — йдеться в повідомленні.
 
Як повідомляв ГолосUA, переговори за участю міжнародних посередників були припинені в лютому 2006 року. Поновлення їх у форматі «5 +2» стало ініціативою Росії та України, висловленою під час переговорів президентів Віктора Януковича та Дмитра Медведєва.

Д. Кляхін
 

Читайте также по теме