ГолосUA
07:01 03/04/2010

Перерозподіл комітетів треба робити після рішення Конституційного Суду – експерт

Народні депутати мають дочекатися рішення Конституційного Суду щодо легітимності коаліції, а тоді займатися перерозподілом парламентських комітетів.

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA повідомив директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, передав кореспондент ГолосUA.

«Сьогодні питання коаліції все ще під сумнівом, бо немає рішення Конституційного Суду щодо цього. Тому парламентарям було би доцільно не займатися політичними торгами та інтригами навколо комітетів, і не тягнути ковдру на себе, а дочекатися рішення Конституційного суду» — наголосив В.Фесенко.

«А то вони вже ділять шкуру ще не вбитого ведмедя. Адже якщо суд визнає правомірним той спосіб створення коаліції, який ми побачили, тоді дійсно треба робити певний перерозподіл. Але якщо ні, тоді він просто не потрібен. Це відпадає автоматично», — відзначив він.

Експерт також додав, що без політичної волі самої Верховної Ради, без домовленостей про спільне голосування нічого не буде. «Бо зараз зміни в керівництві комітетів і президії парламенту можливі лише за умов консенсусу, за умови голосування майже 300 депутатів» — додав він.

О. Черненко

 

Читайте также по теме