Переслідуючи Тимошенко, влада має не наробити її ж помилок — експерт

 

size="3">Переслідуючи екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, влада має не повторити помилок колишнього уряду.

 

size="3">Таку думку висловив президент Центру системного аналізу та планування, політолог Ростислав Іщенко у коментарі кореспонденту ГолосUA.

 

size="3">Будь-яка влада має пам'ятати, що рано чи пізно вона владою бути перестане і річ вже у тім, що з нею відбудеться потім. От Юлія Володимирівна з Віктором Андрійовичем (Ющенком — ред.) про це абсолютно не думали, просто тому що вони були певні того, що владою вони будуть завжди. І нині створена ними система обертається проти них самих”, — зауважив Р. Іщенко.

 

size="3">Він підкреслив, що для того, аби чинна влада не опинилась у свій час також на лаві підсудних, вони мають діяти так, щоб до них не могли бути висунуті ті самі обвинувачення, що нині висувають Ю. Тимошенко та її міністрам. “Не потрібно нецільовим чином витрачати бюджетні кошти, не треба красти з бюджета, не потрібно в порушення усіх моральних та юридичних норм відбирати газ у приватної компанії. У такому випадку для чинної влади жодних проблем та загроз у тому, що Тимошенко сяде не буде”, — сказав експерт.

 

size="3">Нагадаємо, у середу, 15 грудня, Генеральна прокуратура допитала екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко та винесла обвинувачення в рамках справи, порушеної в зв'язку з використанням коштів, отриманих за кіотським протоколом.

 

size="3">Екс-міністра економіки уряду Ю. Тимошенко Богдана Данилишина обвинувачують у заподіянні державі Україна збитків на 4,5 млн. грн. при узгодженні ДП “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” застосування процедури закупівлі в одного учасника.

size="3">Крім того, його підозрюють у незаконній закупівлі палива для армії в 2008-2009 роках — що збільшує “збитки держави” ще на 14 млн. грн.

 

size="3">Екс-міністра внутрішніх справ уряду Ю. Тимошенко Юрія Луценка обвинувачують в тому, що прийняв Леоніда Приступлюка на посаду водія в 47 років, тоді як граничний вік для такої роботи становить 45 років, а також позачергово присвоїв йому звання від капітана до підполковника. Наразі Ю. Луценку пред'явлено остаточне обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст. 191 КК України (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб) та ч.З ст.365 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).

 

size="3">Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука за ознаками злочину, передбаченого за зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки

 

size="3">Цими днями суд закрив справу за обвинуваченням ще одного колишнього міністра регіонального розвитку і будівництва в уряді Юлії Тимошенко — Василя Куйбіди.

 

Читайте также по теме