Елена Соколова
06:42 19/11/2010

Перевірки якості харчових продуктів на Луганщині виявили три типи порушень

 

ДП «Луганськстандартметрологія» обстежило харчової продукції за 9 місяців поточного року на суму в понад 8 млн. гривень.

 

Про це кореспонденту «ГолосUA» повідомили в прес-службі ОДА з посиланням на дані підприємства.

 

В основному, при перевірках виявлено три основних види порушень. Насамперед, це є невідповідність продукції вимогам нормативної документації за органолептичними якостями, невідповідні форма та смак через порушення рецептур, забруднена нижня коринка, фарш на розрізі з наявністю порожнин тощо.

 

По-друге, невідповідність продукції вимогам нормативної документації за фізико-хімічними показниками: невідповідна маса нетто, занижена масова частка жиру, солі та цукру, занижена кислотність тощо.

 

По-третє, це порушення вимог маркування фасованої продукції: не вказано підприємство-виробник, імпортер, назва продукту, дата виготовлення, номер партії виробництва, неповністю чи невірно вказаний склад продуктів, відсутні показники харчової та енергетичної цінності, не вказано масу нетто, напис «з ГМО» чи «без ГМО» тощо.

 

Харчова продукція протягом 9 місяців 2010 року контролювалась в 14-ти містах і 15-ти районах області.

 

Перевірені хлібобулочні, кондитерські вироби, макаронні вироби борошно зернових культур, зерно та насіння, жири та олії рослинні. Також контролювалась продукція тваринництва: заморожені напівфабрикати м’ясні, ковбасні та м’ясні вироби, яйця птиці, молокопродукти та морозиво.

 

Крім того, здійснювався контроль якості напоїв і тютюнових виробів.

Читайте также по теме