ГолосUA
13:36 11/03/2010

Першим віце-спікером за два тижні стане Мартинюк — Литвин

Олександра Лавриновича на посаді першого заступника голови Верховної Ради замінить народний депутат від фракції Компартії Адам Мартинюк, але це відбудеться не раніше, ніж за два тижні.

Про це повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

На запитання, хто стане першим віце-спікером, Литвин відповів: «Мартинюк. Така була домовленість. Але сьогодні це питання не було поставлене на голосування, зважаючи на те, що одні почали святкувати, інші — в стані переживань і роздумів, і не пішли брати бюлетені. Ви чудово знаєте, що обрання здійснюється бюлетенями».

Також спікер нагадав, що Центральній виборчій комісії потрібен тиждень для того, щоб в зал могли бути введені нові народні депутати, замість тих, які склали сьогодні свої повноваження і перешли на роботу в уряд.

Завтра, за словами Литвина, на порядку денному тільки оголошення запитів і звіти комісій, тому відсутність частини народних депутатів напруги не створить.

«Потім два тижні не буде пленарних засідань, за цей час зайдуть нові люди. Я думаю, буде можливість провести для них тренування, щоб вони навчилися безпосередньо працювати на своєму робочому місці, і я розраховую, що до завтра будуть подані заяви тих людей, які тепер обіймають посади, несумісні з мандатом (у Адміністрації Президента — ред.)», — сказав він.

 

Читайте также по теме