ГолосUA
12:37 10/03/2009

Петро Симоненко: МВФ Україну не поважає…

“Те, в який спосіб МВФ відреагував на спільний лист Президента, Прем”єра та голови Нацбанку, лише черговий раз доводить, що “помаранчева” влада перетворила Україну на ізгоя міжнародної спільноти”. 

Про це заявив лідер українських комуністів Петро Симоненко, — повідомила прес-служба КПУ.

Петро Симоненко переконаний, що не має значення читали чи не читали в МВФ цей лист. Має значення те, що своїми діями МВФ продемонстрував, що нашу країну, наш народ ні в світі, ні в Європі не розглядають, як рівноправних партнерів. “Їм не потрібна сильна і заможна Україна. Їм потрібна Україна люмпенізована і дебілізована “болонськими системами”. Їм потрібна Україна, як ринок збуту генномодифікованої продукції, як ринок збуту шкідливих для життя товарів, як територія для “секс-туризму”, як, нарешті, ринок дешевої робочої сили. Їм потрібна Україна, як постачальник “людської сировини” для потреб міжнародних та транснаціональних корпорацій”, — наголосив лідер КПУ.

Він нагадав, що досі жодна країна не подолала кризи і не перетворилася на економічно і політично могутню державу за рецептами МВФ. “Навпаки, ті країни де окопалися МВФівські місії, сьогодні “по вуха в боргах” і фактично втратили будь-які можливості вибратися з цієї боргової ями”, — наголосив Петро Симоненко.

На думку лідера українських комуністів, ті вимоги, які висуває МВФ як умови надання кредиту, — неприйнятні, оскільки вони передбачають суттєве зниження соціальних стандартів життя в Україні, не передбачають жодних заходів для відродження економічного, технічного та наукового потенціалів держави. “Те, що вимагає від України МВФ і на що з готовністю іде “помаранчева” влада на чолі з Ющенком, — це збільшення пенсійного віку, ліквідація пільг для малозахищених верств населення, урізання соціальних виплат, зокрема пенсій, збільшення тарифів на комунальні послуги, електрику, газ, відмова від безплатної медицини, освіти тощо”, — заявив Петро Симоненко. “Я переконаний і закликаю припинити принизливе жебракування перед міжнародними фінансовими структурами та міжнародним капіталом. Наш народ взмозі самостійно, власними силами подолати і цю, і будь-яку іншу кризу”, — додав лідер КПУ.

Петро Симоненко нагадав, що Компартія оприлюднила свою антикризову програму і внесла на розгляд парламенту всі необхідні законопроекти. “Але ми розуміємо, що за умов, коли в країні править олігархат, трудящі, тобто ті, хто створює суспільні блага, відсторонені від процесу їх перерозподілу. Коли олігархам та корумпованому чиновництву достаються “вершки”, а народ пошивають у дурні, треба міняти не тільки закони, треба міняти всю систему влади, міняти суспільний устрій”, — переконаний лідер українських комуністів Петро Симоненко. 

Читайте также по теме