ГолосUA
08:49 20/11/2008

Петро Симоненко: «Стрімко спустошується Пенсійний фонд»

«Перебої з виплатами пенсій в листопаді з поодиноких випадків стали масовим явищем у сільській місцевості та маленьких містах – а саме там проживає найбільш економічно і соціально незахищена частина наших громадян». На цьому наголосив сьогодні, виступаючи на пленарному засіданні Верховної Ради, лідер фракції комуністів Петро Симоненко, передає кореспондент Голос UA.

За його словами, криза в Україні стає некерованою.
 
«Всі так звані антикризові заходи, які проголошувалися “помаранчевою” владою як панацея від зубожіння та єдиний шлях до процвітання насправді призвели до того, що стрімко спустошується пенсійний фонд, “лягає” виробництво, надходження до бюджету скорочуються як “шагренева шкіра”, — наголосив парламентарій. 
 
Петро Симоненко зауважив, що після масової зупинки промислових підприємств, коли десятки тисяч людей опиняються на вулиці (або їх звільнюють, або відправляють у неоплачувані відпустки), прийшов час пенсіонерів.
 
Окрім цього, лідер українських комуністів звернув увагу на нинішню ситуацію щодо забезпечення лікувальних установ медикаментами та обладнанням, виплати зарплат працівникам лікарень.
 
«Підвищення цін на медикаменти позбавило мільйони людей можливості придбати найнеобхідніші ліки, в першу чергу, звичайно, це стосується людей похилого віку, інвалідів, тих, хто потребує особливої уваги саме з боку держави», — підкреслив Петро Симоненко.

Читайте также по теме