ГолосUA
15:07 01/12/2009

Петро Симоненко: У Харкові перед виборами до місцевих рад узурпують владу

Рішення харківської міської ради про “скасування” районних рад — це перший крок до узурпації влади. Таку думку кандидат у Президенти від лівих та лівоцентристських сил Петро Симоненко висловив в ефірі обласного радіо у Харкові. На його думку, такий крок зроблено перед виборами до місцевих рад, котрі намічені на 30 березня наступного року, і спрямований на обмеження права виборця, на утиснення прав місцевих громад.

“Ліквідація райрад віддаляє владу народу, обмежує можливість людини прийти зі своїми скаргами та проблемами до місцевого депутата — з одного боку. З іншого боку — такий підхід веде до концентрації влади у руках міськради, позбавить і без того мінімальних повноважень органи місцевого самоуправління. Після такого рішення варто очікувати посилення корупції в земельних питаннях, від яких буде відсторонена місцева громада”, — сказав кандидат у Президенти.

П. Симоненко також запропонував посилення залежності правоохоронних органів від центральної влади. “Йде наступ на демократію, будується нова система підпорядкування органів місцевого самоуправління”,- додав лідер Компартії.

М.Бакушинська

 

Читайте также по теме