ГолосUA
15:07 21/01/2009

Петро Симоненко: Україна провалила зовнішню політику

Лідер українських комуністів Петро Симоненко вважає, що газова угода засвідчила, наскільки шкідливою для України є політика націоналістів.

Про це він заявив сьогодні в інтерв’ю кореспонденту Голос.UA, даючи оцінку газовій угоді між Україною та Росією.

«Боротьба політичних та бізнесових кланів за надзбагачення, інспірована Президентом та його оточенням, призвела до газового конфлікту. Переговори про постачання, обсяги та ціну газу повинні були завершитись ще в червні минулого року, тоді можна було б складати бюджет 2009 року і працювати з нашими виробниками і захищати їхні інтереси, тобто національні», — зазначив політик.

При цьому він зауважив, що поки що неможливо об’єктивно оцінити угоду Тимошенко та Путіна.

«Ми ще не бачили її повного змісту, тому я наполягатиму на тому, щоб ВР була офіційно поінформована через надання депутатам копій цих угод, щоб ми знали, за що несемо відповідальність, надавши повноваження уряду», — заявив Петро Симоненко.

Лідер комуністів наголосив, що єдиним позитивом поки що є усунення посередника в особі Дмитра Фірташа. Водночас, він підкреслив, що нова ціна на російський газ не повинна впливати на тарифи для населення, адже для цього країна має свої запаси газу.

 

Читайте также по теме