ГолосUA
19:51 15/12/2009

Петро Симоненко: Всього 1/12 частина Держбюджету нинішнього року піде на фінансування соціальних програм

Усього 1\12 частина Державного бюджету нинішнього року піде на фінансування соціальних програм.

Про це повідомив кандидат у президенти від Блоку лівих та лівоцентристських сил Петро Симоненко, виступаючи на місцевому телебаченні, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, з 59-ти державних соціальних програм від 40-ка уряд відмовився. Каммін Юлії Тимошенко не зміг отримати перед виборами черговий транш кредиту від Міжнародного валютного фонду, що стало причиною того, що подавати до парламенту проект узгодженого бюджету на 2012 рік ніхто не поспішає. «Усе зведеться до управління вручну, і бюджетні гроші підуть на вибори», — переконаний П. Симоненко.

Кандидат у президенти від лівих сил підкреслив, що Україна винна зовнішнім кредиторам 30 мільярдів доларів, або 240 мільйонів гривень. «Увесь бюджет України складає 250 мільйонів (гривень — ред.). Фактично, бюджету немає, нема з чого його сформувати. Україна на межі втрати фінансової незалежності», — заявив лідер Компартії.

Він підкреслив, що більшість кандидатів від влади йдуть на вибори, щоб отримати доступ до бюджетних коштів, державних ресурсів та розпоряджатися ними у своїх інтересах, а не в інтересах громадян України. Лише ліві зможуть навести лад в економіці та встановити справедливу систему розподілу. «Ті, хто виробляє матеріальні блага, повинен їх розподіляти. А у нас цим займаються 100 сімей, котрі жодного стосунку до виробництва не мають», — заявив лідер Компартії.

М. Бакушинська

 

Читайте также по теме