ГолосUA
14:15 15/12/2008

Петро Симоненко закликав до масового страйку

На Пленумі Центрального Комітету КПУ, який пройшов в суботу 13 грудня, була дана об’єктивна оцінка соціально-економічній та політичній ситуації в країні та прийнято рішення про початок масових акцій протесту.

Про це сьогодні повідомив лідер Компартії України Петро Симоненко в ході прес-конференції.

За його словами, з 20 грудня протестні заходи будуть проходити в областях, а на січень заплановані акції всеукраїнського рівня.

«Ми закликаємо громадян підтримати ініціативи комуністів і взяти активну участь в акціях протесту. Ми закликаємо створювати комітети із захисту підприємств і трудових колективів. На основі таких комітетів, на основі оновлених профспілок і об’єднань громадян необхідно приступити до формування народних структур самоврядування, фактично, паралельних структур влади на місцях», — заявив Петро Симоненко.

«Робочі комітети повинні висувати зі своїх лав нових лідерів, які користуються авторитетом і здатні активізувати профспілковий рух. Нинішнє керівництво профспілок не здатне організувати опір свавіллю власників, оскільки саме перебуває під контролем олігархів», — підкреслив лідер КПУ.

 

Читайте также по теме