Під час будівництва спільного українсько-російського заводу екологічні ризики будуть мінімізовані, — Мінпаливенерго

 

Під час будівництва спільного українсько-російського заводу з виробництва ядерного палива в Україні всі екологічні ризики будуть мінімізовані.

Про це повідомив директор Департаменту ядерної політики та атомної промисловості Міністерства палива та енергетики України Петро Чернов в ексклюзивному коментарі журналісту ГолосUA.

«У вересні уряд прийняв розпорядження щодо вибору технологій «ТВЕЛу» для будівництва заводу ядерного палива в Україні. Пунктом 2 цього розпорядження було надано доручення підписати відповідну угоду. Ця угода має бути підписана сьогодні», — зазначив він.

При цьому П. Чернов зазначив, що він не володіє інформацією стосовно того, у якому регіоні України буде збудований цей завод. «Це визначається технікою економічного обґрунтування і є відповідна законодавча процедура щодо затвердження цього. Таке рішення приймається на рівні Кабінету міністрів», — зазначив він.

За словами П. Чернова, за програмою, завод буде збудований до 2013-2014 року. При цьому посадовець зазначив, що під час будівництва усі екологічні ризики будуть зведені до мінімуму. «Не може бути ніяких екологічних проблем», — зазначив він.

Нагадаємо, Компанія «ТВЕЛ» (Росія) та державний концерн «Ядерне паливо» підписали угоду про створення на території України спільного підприємства на паритетних засадах із частками сторін 50 на 50 для виробництва ядерного палива для реакторних установок «ВВЕР-1000» за російськими технологіями. Найближчим часом сторони погодять, підпишуть і затвердять в атомних відомствах двох країн план заходів щодо реалізації проекту, а також приступлять до реєстрації СП.

Читайте также по теме