ГолосUA
19:00 20/01/2010

Під час другого туру виборів міжнародних спостерігачів буде більше – ізраїльський експерт

Світова громадськість під час другого туру Президентських виборів в Україні надішле набагато більше спостерігачів для контролю за легітимністю голосування.

Про це повідомив директор Міжнародного експертного центру виборчих систем ICES (Ізраїль) Олександр Цинкер на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

«Люди розуміють, що буде другий тур. І я теж замовив собі на 4 лютого квитки. Я прогнозую, що якщо було у цьому турі близько 3 тисяч, то у другому кількість міжнародних спостерігачів у два рази збільшиться», — сказав ізраїльський експерт.

За його словами повториться ситуація виборів 2004 року, коли у першому турі за легітимністю виборів спостерігало близько 3-4 тисяч міжнародних експертів, вже під час другого туру їх було понад 8 тисяч, а за третім туром спостерігало близько 11 тисяч представників інших держав та світових організацій.

Олександр Цинкер зазначив, що до другого туру президентських виборів у світової спільноти значно збільшиться інтерес, до того ж, там зацікавлені у проведені демократичних виборів: «У світі розуміють, що другого Майдану не буде і суди також вибори не виграють – треба контролювати легітимність», — сказав фахівець.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме