Ольга Черненко
10:40 05/12/2010

Під час розгону наметового містечка порушень принципів демократії не було — політолог

 

Серйозних порушень принципів демократії під час розгону наметового містечка на Майдані Незалежності не відбулось.

Таку думку висловив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Немає нічого страшного в тому, що минулої п’ятниці міліція розігнала мітингувальників з наметового містечка на Майдані Незалежності», — підкреслив він. «Було зовсім мало людей в наметах. Під час розбирання наметового містечка ніхто не постраждав”, — додав політолог.

Водночас, зазначив він, подібним чином працює влада у Європі. «Ми бачимо, як працює демократія у Франції, в Німеччині. Там те саме. І я не думаю, що було значне порушення принципів демократії на Майдані», — зауважив політолог. « Бо є рішення суду відповідне. Тим більше, якби був ризик травм людей… А цього ж не було. Тим більше, що був діалог людей із владою. Хоча тут треба розбиратися в деталях. І нашим правоохоронним органах ще треба повчитися, як це робити, аби взагалі ніхто не постраждав», — додав він.

Нагадаємо, у ніч з четверга на п’ятницю із застосуванням спецпідрозділів МВС було розібрано наметове містечко підприємців на Майдані. Майдан був оточений чотирма кордонами співробітників МВС.

/>  

Читайте также по теме