Вита Середа
18:15 19/11/2010

Під Черкасами учні та вчителі потерпають від підприємства, що виробляє добрива

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Учні та вчителі школи в селі Червона Слобода, що під Черкасами, потерпають від підприємства, що виробляє азотні добрива.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у Головному управлінні Міністерства внутрішніх справ України в Черкаській області.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">До державної адміністрації Черкаського району надійшло звернення від директора загальноосвітньої середньої школи №2 села Червона Слобода про те, що учні та вчителі даної школи періодично відчувають неприємний запах на подвір'ї та в приміщеннях школи. На думку керівництва школи, неприємні запахи можуть надходити з ЗАТ «Еко-Азот», яке розташоване на відстані 1 км від населеного пункту.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Санітарно-епідеміологічною службою Черкаського району було взято проби повітря з приміщень та подвір'я школи на вміст аміаку, діоксину азоту, оксиду вуглецю, діоксину сірки. За результатами проведених досліджень, перевищень гранично допустимих рівнів шкідливих речовин не виявлено. Групою радіаційного, хімічного та біологічного захисту АРЗ СП Головного управління спільно з працівниками прокуратури Черкаського району було додатково взято проби повітря з приміщень, подвір'я школи, приміщень та промислової зони ЗАТ «Еко-Азот». Перевищень гранично-допустимих рівнів шкідливих речовин не виявлено.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">На даний час 92 учня школи знаходяться на лікуванні з діагнозами гостре респіраторне захворювання та бронхіт, з яких за медичною допомогою до поліклініки зверталось 63 дитини, інші учні до медичних закладів не звертались. Факт отруєння дітей шкідливими речовинами не підтвердився.

Читайте также по теме