ГолосUA
10:57 06/08/2010

Під Києвом тліють торфовища, відкритого вогню немає

У Київській області виявили шість осередків займання торфовищ, повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк під час засіданні комісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні в Києві, — передала прес-служба ОДА.

«На сьогодні є шість осередків жевріння, слава Богу, що немає відкритого вогню», – сказав Присяжнюк. За його словами, займання виявлені в Бородянському, Іванківському, Києво-Святошинському та Васильківському районах області. Як заявив голова ОДА, наразі вже створили робочі групи, на місцях працюють бригади, які гасять торфовища.

Звертаючись до голів районних адміністрацій і мерів міст області, Присяжнюк заявив, що необхідно закликати людей не ходити до лісу, а також проводити роз’яснювальну роботу, «щоб жодна людина в лісі не з’явилася».

Крім того, голова ОДА повідомив, що Рада національної безпеки та оборони рекомендувала заборонити на час підвищеної пожежонебезпеки проведення феєрверків. За його словами, відповідні розпорядження про заборону проведення феєрверків на території Київської області планують видати у п’ятницю.

Тим часом, як повідомили в Державному комітеті лiсового господарства, вiд лiсових пожеж в Українi постраждали щонайменше 628 гектарів лісу.

За даними Гідрометцентру, спека не залишить територію України до 20-х чисел серпня. Винятком будуть західні області.

 

Читайте также по теме