ГолосUA
08:30 29/01/2009

Під Москвою тренуються виживати на Марсі

Під Москвою розпочинається сьогодні тренування з виживання на Марсі. Курс триватиме в рамках підготовки добровольців до польоту на Червону планету. Про це написало російське видання “Газета”.

За інформацією видання, 10 добровольців, серед яких шестеро росіян та чотири європейці, житимуть у підмосковному лісі дві доби. Вони матимуть при собі лише їжу, воду та спорядження – запас космонавта. Учасники тренування отримають завдання зорієнтуватись на місцевості, передати свої координати до Центру та протриматись до приїзду пошуково-рятувальної групи.

До добровольців приєднаються також шестеро космонавтів, які готуються до польоту на МСК. Їм необхідно напрацювати навички взаємодії у випадку позаштатної ситуації. Крім курсу виживання, підготовка до польоту на Марс передбачає лекції по балістиці польоту, знайомство з технікою космічного корабля та космічних станцій, а також відпрацювання зв’язку із Землею. При цьому буде врахована 40-хвилинна затримка при обміні повідомленнями, що виникає під час реального польоту.

За результатами підготовки будуть відібрані 6 осіб, які братимуть участь у головному експерименті. Учасники проведуть 105 діб у замкненому просторі без будь-яких контактів із зовнішнім світом.

Початок вирішального експерименту заплановано на березень цього року.

 

Читайте также по теме