ГолосUA
10:24 06/11/2008

Під Новий рік Київ може лишитися без тепла та енергії

Негативна ситуація з погашенням боргів за газ перед ДК «Газ України» створює загрозу для стабільного проведення опалювального сезону у Києві, відсутності теплої води та електроенергії.

Як повідомив кореспондент Голос.UA, про це сьогодні заявив голова правління АК «Київенерго» Едуард Соколовський.

Він зауважив, що причиною тому є скрутний фінансовий стан, у якому наразі перебуває компанія.

Згідно із законодавством, АК «Київенерго» для забезпечення потреб міста повинна отримувати із міського бюджету компенсації, відмінні між тарифом та економічно обгрунтованими витратами. Так, дотація для компанії у 2008 році має становити 798,8 мільйонів гривень.

Станом на 6 листопада АК «Київенерго» фактично отримала із міського бюджету лише 375,8 мільйонів гривень. Таким чином у розрахунках на 2008 рік їй повинні компенсувати ще 315 мільйонів гривень.

«Київенерго» потребує збалансованої економіки. Однак сьогодні борги компанії накопичуються з урахуванням негативної ситуації і з платіжною дисципліною становлять загрозу для стабільної роботи, зокрема, для забезпечення опалювального сезону», — сказав голова правління АК «Київенерго».

Також Едуард Соколовський наголосив, що схема енергопостачання Києва побудована таким чином, що у разі обмеження подачі газу, кияни будуть частково позбавлені не лише тепла, а й гарячої води та електроенергії.

До того ж він додав, що ситуація погіршується ще й тому, що компанія має значні кредитні зобов’язання, які впливають на загальний фінансовий стан підприємства. Поки що «Київенерго» має запасів до 11 листопада. Якщо після 11 листопада не будуть прийняті відповідні заходи, компанія буде використовувати ліміти. Таким чином, до Нового року Київ може опинитися без опалення та електроенергії.

 

Читайте также по теме