ГолосUA
17:41 30/10/2008

Підгрунтя фінансової нестабільності — в економічній політиці України — експерт

 Підгрунтя зростання фінансової нестабільності в Україниі восени цього року міститься, насамперед, у здійснюваній економічній політиці. Про це повідомив завідувач Відділу економічних та соціальних стратегій Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло, передає кореспондент ГолосUA.

За його словами, підгрунтям фінансової дестабілізації в Україні стали системні суперечності. Серед них: по-перше — надмірна частка споживання та недостатні обсяги нагромадження в умовах нерозвиненості внутрішнього ринку; по-друге — інституційна нерозвиненість фінансової системи та вузькість механізмів рефінансування банківської системи; по третє — несприятливі умови для довгострокового інвестування та концентрація експортної соціалізації України на невеликій кількості товарних груп. 

Окрім цього, за словами Ярослава Жаліла, останніми роками не лише не відбувалася системних дій щодо подолання цих суперечностей, але й було припущено низку прорахунків. Серед таких прорахунків — високий рівень фіскального вилучення коштів на потреби споживання, затягування запровадження дієвих заходів щодо регулювання зовнішніх запозичень вітчизняних суб’єктів господарювання, а також, рішення про офіційну ревальвацію гривні.

 

Читайте также по теме