ГолосUA
14:50 07/05/2009

Пiдписана в Празі декларацiя матиме «великi перспективи» – Ющенко

Президент України Вiктор Ющенко вiдзначив, що декларацiя, яку буде пiдписано в Празi на самiтi «Схiдного партнерства», має великi перспективи. Про це повідомило радіо «Свобода».

Про це вiн заявив на початку зустрiчi з європейським комiсаром iз питань зовнiшнiх вiдносин та європейської полiтики сусiдства Бенiтою Ферреро-Вальднер. Президент повiдомив, що Україна «дуже задоволена фiнальною частиною роботи над декларацією».

За його словами, з документа видно цiлi та прiоритети «Схiдного партнерства». 

Віктор Ющенко висловив подяку Беніті Ферреро-Вальднер за пiдготовлену декларацiю. Вiн також повiдомив, що Україна зацiкавлена в участi країн ЄС у розвитку Криму.

Як зазначила речниця Президента Ірина Ванникова, сторони також планують обговорити питання вiзово-мiграцiйного дiалогу, пiдготовку до угоди про асоцiацiю мiж Україною i ЄС.

Крім того, Віктор Ющенко поiнформує Беніту Ферреро-Вальднер про результати зустрiчi з президентом Бiлорусi Олександром Лукашенком, яка вiдбулася в середу в Гомелi.

Сьогодні Президент України в Празі бере участь у саміті «Східного партнерства». За підсумками саміту планується ухвалити його заключний документ – декларацію.

 

Читайте также по теме