ГолосUA
15:19 09/02/2010

Підписано угоду про співпрацю між МОП та GZT у реалізації проекту “Подолання ВІЛ/СНІД у Східній Європі” в Україні

Міжнародна організація праці (МОП) та Німецьке товариство технічного співробітництва домовилися про співробітництво у рамках проекту “Подолання ВІЛ/СНІД у Східній Європі” на території України.

Підписання угоди відбулося під час круглого столу “Профілактика ВІЛ/СНІД на робочих місцях”, що пройшов сьогодні у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

Угоду скріпили підписами Національний координатор Міжнародної організації праці в Україні Василь Костриця та директор Київського бюро GZT Хольгер Нойвегер.

“Для нас профілактика ВІЛ/СНІДу є пріоритетом, зокрема робота у цьому напрямку на робочому місці. Ми робимо все, щоб привернути увагу уряду Німеччини до цієї проблеми і показати всю нагальність цієї проблеми”, — наголосив Х. Нойвегер.

За його словами, німецький уряд вже близько 5 років намагається допомогти нашій країні країні у подоланні епідемії ВІЛ/СНІДу. Нова угода дозволить продовжити співпрацю у організації профілактики захворюваності СНІДом і направлена на створення відповідних програм для підлітків та молоді.

Хольгер Нойвегер також повідомив, що найближчим часом повинні відбутися переговори між урядами Німеччини та України стосовно співпраці у подоланні епідемії ВІЛ/СНІДу.

“Для багатьох заходів не потрібні колосальні фінанси, а лише об’єднання зусиль. Це стосується профілактики СНІДу на робочому місці, а саме запровадженню міжнародних трудових стандартів в Україні, створенню системи навчальних програм для роботодавців і профспілок. Це ми й будемо реалізовувати у рамках підписаної угоди”, — підкреслив Василь Костриця.

На думку В. Костриці, об’єднання зусиль місцевої влади, органів самоврядування, інтелігенції, батьків, вчителів, тобто осіб, які користуються авторитетом у громадах, повинне допомогти протидії поширенню епідемії СНІДу, насамперед серед підлітків і молоді.

І. Носальська

 

Читайте также по теме