ГолосUA
08:35 30/09/2010

Підприємство ЧФ РФ не платитиме податки Україні

Російські моряки в Адміністративному суді Севастополя оскаржили рішення міських податківців, які наполягали на тому, що судноремонтне підприємство порушило закон "Про податок на додану вартість".

Представники "13 судноремонтного заводу Чорноморського флоту" вирішили, що підрахунки податкової не законні і подали позов до суду. У позовній заяві представники підприємства зазначили, що ремонт суден відбувався на території військових кораблів, які є територією Росії, хоча й розташовані в українській акваторії. Отже, завод не мав би сплачувати податок на додану вартість.

У свою чергу суд визнав, що військові кораблі іноземної держави, в даному випадку Росії, не є частиною території України, в тому числі і митної, а зберігають статус території держави, під прапором якої вони знаходяться. У жовтні-листопаді 2009 року податкова міліція Нахімовського району Севастополя провела перевірку "13 судноремонтного заводу Чорноморського флоту".

У підсумку у вересні цього року Окружний адміністративний суд Севастополя ухвалив рішення на користь "13 судноремонтного заводу" і скасував рішення севастопольських податківців.

Податківці перевіряли діяльність підприємства за період з квітня 2008 року по жовтень 2009-го. У результаті відомство встановило, що російські власники підприємства недоплатили в якості податку на додану вартість 11,5 млн. гривень. У результаті заводу виставили рахунок: 11,5 млн. гривень в якості основного боргу, і ще 11,5 млн. гривень в якості штрафу. Загалом вийшло 23 млн. гривень.

За матеріалами: Дело />  

Читайте также по теме