ГолосUA
15:20 10/06/2010

Підприємці Львова не можуть отримати ліцензії на торгівлю через незаконні дії Садового?

Міський голова Львова Андрій Садовий ігнорує протести прокуратури та рішення сесії Львівської міської ради, не підписуючи прийнятої на сесії міськради ухвали.

Про це заявив голова громадської організації «Я — львів’янин» Андрій Антонищак на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, йдеться про рішення, яке встановлювало 200-метрове обмеження від закладів освіти для торгівлі алкогольними, слабоалкогольними та тютюновими виробами.

Як повідомив А. Антонищак, прокурор Львова наприкінці березня цього року подав протест проти такого рішення. Відтак Львівська міська рада внесла зміни, якими було встановлено 50-метрову зону, у якій зборонялося продавати алкоголь, пиво і тютюн. Міський голова наклав вето на ці зміни, проте депутатський корпус подолав вето мера. Незважаючи на це, А. Садовий досі не підписав зміни до ухвали, хоча, згідно із чинним законодавством, був змушений це зробити у 5-денний термін від дня подолання вето.

Відтак сотні підприємців з МАФів стали заручниками ситуації, оскільки їм не видають ліцензії на торгівлю у ДПА, мотивуючи це відсутністю підписаної мером ухвали.

Голова громадської організації «Я — львів’янин» наголосив, що таким чином міський голова Львова намагається знищити малий бізнес у місті, паралельно з цим лобіюючи інтереси великих магазинів та супермаркетів.

Л. Мицай />  

Читайте также по теме