Ольга Черненко
11:53 05/12/2010

Підприємці мають слідкувати за подальшим втіленням податкової політики — експерт

 

Підприємці мають слідкувати за подальшим втілення податкової політики, створивши мобілізаційну мережу й контролювати дії парламентарів.

Про це сказав директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Після того, як думку підприємців врахували, завдання ініціативних рухів проти Податкового кодексу в тому, щоб зберегти механізми контролю за податковою політикою в країні», — -зазначив він. «Необхідно сформувати лобістські асоціації для контролю у Верховній Раді. Треба слідкувати за комітетами парламентськими, які розглядають питання податкової реформи. Треба тримати руку на пульсі підприємцям, бо це не крапка. І внесення президентських змін у Верховній Раді – це не крапка по податковій реформі», — додав він.

 

За словами експерта, це лише початок. «Очевидно, що найближчим часом можуть бути внесені зміни до Податкового кодексу, які можуть перекреслити здобутки Майдану», — зазначив він. «Тому, в будь-якому випадку, підприємці повинні створити мобілізаційну мережу і контролювати, впливати на депутатів, щоб вони відчували, що тишком протягнути зміни, які не подобаються більшості підприємців, не можна. Бо ж всі ми прекрасно знаємо, що були різні погляди на податкову реформу в комітету реформ, який очолює І. Акімова з Адміністрації президента і економічного блоку уряду. І далі можуть спробувати внести нові зміни і все попереднє перекреслити».

 

Нагадаємо, на цьому тижні Верховна Рада ухвалила Податковий кодекс із пропозиціями Президента. Йшлося про те, щоб залишити підприємцям спрощену систему оподаткування на тому рівні, що був раніше.

/>  

Читайте также по теме