ГолосUA
09:52 05/12/2010

Підприємці-мітингувальники витратили близько 100 млн. гривень на поїздки до Києва

 

Українські підприємці, які організували масові акції протестів проти Податкового кодексу, їхали до Києва власним коштом і витратили на це близько 100 млн. гривень (12,5 млн. доларів).

/>  

Про це заявила член Національної координаційної ради підприємців України Оксана Продан.


 

Однозначно підприємці виїжджали самі, за власні гроші. Більше того, за нашими приблизними підрахунками, не менше 100 млн. гривень витратили самі підприємці. Протягом всього цього часу, коли їздили на акції до Києва, не враховуючи ті акції, котрих було багато в регіонах”, — сказала О. Продан.


 

Водночас член Національної координаційної ради підприємців вважає, що мітинги проти Податкового кодексу закінчилися успішно. «Підприємницький майдан закінчився великим успіхом малого і середнього бізнесу, тому що ми, по-перше, зберегли спрощенку і, по-друге, ми значно обмежили повноваження контролюючих органів. Це те, що є, крім там інших якихось питань. Це те, чого ми вимагали, на що ми звертали увагу. Ми дуже багато чого досягли і ми далі будемо працювати і будемо досягати цього», – заявила вона.


 

Нагадаємо, 3 грудня Президент Віктор Янукович підписав нову редакцію Податкового кодексу зі своїми поправками, котрі Верховна Рада ухвалила 2 грудня. Попередній варіант Податкового кодексу народні депутати ухвалили 18 листопада. Цей документ спричинив масові акції протесту підприємців у всіх регіонах країни. Найбільше людей зібралося на Майдані Незалежності в столиці. Після ухвалення нового варіанту Податкового кодексу міліція знесла наметове містечко, котре знаходилося в центрі Києва.


 

За матеріалами: Радіо Свобода, РИА Новости


 

 


 

Читайте также по теме