ГолосUA
14:38 01/12/2010

Підприємці наполягають на тому, що винні мають бути покарані

 

Підприємці наполягають, що винні у написанні невдалого Податкового кодексу, повинні бути покарані.

 

Про це повідомив член координаційної ради Асамблеї Громадських організацій малого та середнього бізнесу Павло Жовніренко в ефірі програми “РозворотUA”, що є спільним проектом радіо “Ера-FM” та інформаційної агенції ГолосUA, відповідаючи на питання, стосовно політичних наслідків президентського вето.

 

“Відповідальність повинна бути, тому що високі чиновники, які півроку працюють і відстоюють саме таку філософію Податкового кодексу, вони, безумовно, мають відповідати”, — сказав він, додавши, що саме тому підприємці ставили другою умовою, крім президентського вето, ще й відставку уряду і вибори до Верховної Ради у 2011 році.

 

У той же час народний депутат від фракції Партії регіонів Владислав Лук'янов зазначив, що “найважливішим наслідком цих акцій може стати те, що позиція малого та середнього бізнесу буде врахована”. “Якщо ми почнемо копирсатися і шукати когось крайнього, то це буде найгірший варіант розвитку подій. Краще, ніж шукати крайнього — шукати правильний шлях, а знайти цапа-відбувайла і призначити його винним, не є проблемою”, — сказав В. Лук'янов.

 

Іншу думку висловив народний депутат від фракції БЮТ Сергій Соболєв: “Якось це дивно звучить. Є автори Податкового кодексу, це Азаров (Микола, прем'єр-міністр України — ред.), який очолює одну економічну раду при уряді і Тігіпко (Сергій, віце-прем'єр з економічних питань — ред.), який веде ці питання, який підписувався прямо, як автор під Податковим кодексом і є 247 народних депутатів, які голосували за документ… І тепер виявляється, що кодекс недолугий, не все правильно у ньому. Політичні наслідки одні: треба дійсно наповнити бюджет. Треба закрити офшорну зону Республіки Кіпр, денонсувати угоду про уникнення подвійного оподаткування”, — сказав він, додавши, що це питання буде винесене на голосування Верховної Ради.

 

С. Соболєв також зазначив, що наслідком накладення вето може стати скасування розгляду низки важливих питань у парламенті, як Трудовий та Житлово-комунальний кодекси.

Читайте также по теме