Підприємці розпочнуть мітинг сьогодні об 11, міліція — проти

 

Близько 200 людей вже зібралися біля сцени, встановленої біля Монументу символу Незалежності України.

Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

За інформацією, люди також починають збиратися в переході ст. м. Незалежності.

Як розповіли ГолосUA учасники мітингу, наразі в Будинку письменників відбувається нарада керівників акції з представниками опозиції, щоб захистити права українських підприємців. Планується, що вона почнеться о 10:30-11:00.

Натомість речник МВС Володимир Поліщук повідомив ГолосUA, що працівники міліції змушені будуть перешкодити зібранню мітингу, керуючись рішенням суду. При цьому він підкреслив, що заява депутата від БЮТу Юрія Гримчака, стосовно того, що сьогодні на Майдані Незалежності він проводить зустріч з виборцями, не дає підстави для проведення такої акції в центрі міста.

Нагадаємо, прес-служба Київської міськдержадміністрації повідомила, що у зв'язку з візитами іноземних делегацій 21-24 листопада, а також зверненням Головного управління МВС України в Києві та Управління держохорони міська влада звернулася до Окружного адміністративного суду з позовом про обмеження проведення масових акцій у цей період. Таке рішення винесли через те, що 22 листопада, в Україні перебуває принц Бельгії, окрім того прилетів патріарх Кирило.

Також, вчора, 22 листопада, Ю. Гримчак заявив, що міліція не має права розігнати підприємців, які протестують на Майдані Незалежності проти Податкового кодексу, оскільки депутат подав заявку про проведення зустрічі з виборцями.

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...