ГолосUA
18:38 16/03/2010

Підприємці України об’єднались для боротьби з корупцією

Підприємці України об’єднались для боротьби з корупцією у громадську організацію. Мета її діяльності — захист законних соціальних, економічних та духовних інтересів її членів.

Про це він сказав президент громадської організації "Фонд "Наша Сила" Ігор Понамарчук, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, фонд був заснований на з’їзді київських бізнесменів, де була висловлена пропозиція створити структуру, яка б боролася зі свавіллям влади. />  
Ігор Понамарчук переконаний, якщо 300 тисяч київських бізнесменів, у кожного з яких є сім’ї, та робітники об’єднаються, то загалом вийде близько 1,5 мільйона виборців у місті Києві.

"У Києві працює близько 300 тисяч підприємців і майже всі вони потерпають від корупції чиновників. Коли ми об’єднаємо бізнесменів, то у наш фонд можна давати менше грошей, ніж у бізнесменів йде на хабарі, але вирішити всі питання", — сказав він.

В той же час президент організації зазначив, що вступити в цю організацію може будь-який громадянин чи їх об’єднання, а не тільки бізнесмени, при цьому кожен може зробити вступний внесок який захоче.

"Громадянам час самим зайнятися політикою та боротися з корупцією у владі" — наголосив він.

"Якщо нам вдасться достукатись до свідомості людей, пояснити їм, що настав час самим зайнятись політикою, висувати із своїх колективів активістів, то у киян є шанси переобрати владу й обрати туди вже не корупціонерів", — сказав він.

На переконання Ігора Понамарчук люди не повинні сидіти і чекати, поки принесуть гречку, проголосувати і продати за 20 гривень свій голос.

"Мені дискомфортно жити в ситуації, коли навколо панує корупція, тому ми з однодумцями-бізнесменами намагаємось протистояти цьому", — сказав він.

"Якщо київський бізнес почне об’єднуватися, то його потенціал буде просто шаленим. Спираючись на гроші бізнесу і особисті зв’язки бізнесменів у владі, всі питання можна буде вирішити", — зазначив він.

До громадської організації "Фонд "Наша Сила" уже вступила Київська міська профспілка працівників охорони здоров’я.

Зокрема, керівник київської профспілки медпрацівників Лариса Канаровська зазначила, що київська профспілка працівників охорони здоров’я об’єднує близько 90 тисяч медпрацівників.
"Ми вступили в цей фонд, оскільки те, що відбувається з охороною здоров’я в місті Києві, не вкладається в жодні рамки", — сказала Л. Канаровська, додавши, що медики міста одноголосно прийняли положення Фонду і готові до останнього боротися за те, щоб охороні здоров’я повернути "людське обличчя".

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...