ГолосUA
12:09 28/11/2010

Підприємці відмовилися обговорювати з Кабміном поправки до Податкового кодексу

 

Координаційна рада обурених підприємців на своєму засіданні в неділю, 28 листопада, прийняла рішення не обговорювати з Кабінетом міністром ніяких поправок до Податкового кодексу і вимагати виключно вето Президента.

 

Про це повідомив прес-секретар Центрального штабу порятунку українського підприємництва Святослав Швецов.

За його словами, о 14:00 підписаний підприємцями протокол повинен бути переданий до Кабміну. Він містить «вимогу вето Президента, без будь-яких переговорів, без будь-яких зустрічей» з представниками Кабміну.

Як зазначив С. Швецов, підприємці не бачать ніякого сенсу обговорювати що-небудь з Кабінетом міністрів. Він нагадав, що Президент України Віктор Янукович у суботу, 27 листопада, доручив Кабміну узгодити разом з підприємцями поправки до Податкового кодексу, якщо це можливо. «Ми вважаємо, що це неможливо», — сказав прес-секретар.

«Тут вже крок за Президентом — чи він заветує (Податковий кодекс — ред.), або ж він ветує і зміщує Кабмін», — зазначив Швецов.

Після накладення вето Президента має бути створена спільна комісія з розробки нового Податкового кодексу, який влаштує всі сторони, сказав він, зауваживши, що кілька місяців без податкового кодексу країна цілком може прожити.

Нагадаємо, що о 14:00 в Кабміні повинні були продовжитися переговори підприємців з представниками Мінфіну і ДПАУ.

 

За матеріалами: Дзеркало тижня

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...