Підприємці вимагають розробки та ухвалення абсолютно нового Податкового кодексу

 

Координаційна Рада працівників ринків України, а також Національний форум профспілок України вимагають від влади розробки абсолютно нового Податкового кодексу.

 

Про це повідомила заступник секретаря Координаційної Ради працівників ринків України Ольга Гайсумова на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

Зокрема вона наголосила на тому, що наразі необхідно розробити і прийняти зовсім інший Податковий кодекс, але лише “після масштабного всенародного обговорення”. О. Гайсумова пояснила, що при обговоренні з підприємцями уже затвердженого варіанту документа, влада не надала повного доступу представникам бізнесу для ознайомлення з його нормами. Також проект кодексу, що був запропонований Верховній Раді у першому читанні, кардинально відрізнявся від варіанту, ухваленого парламентом у четвер, 18 листопада.

 

“Повною мірою було неможливо ознайомитися з цим кодексом, а це дуже погіршило нашу співпрацю з владою. Ми наполягаємо на тому, щоб обговорення відбувалося відкрито, на принципах паритетності. Ми згодні враховувати інтереси держави, але ми вже не просимо, а вимагаємо, щоб враховувались й інтереси малого бізнесу”, — сказала вона.

 

О. Гайсумова наголосила на тому, що нині підприємці опинилися у дуже скрутному становищі, адже під час фінансової кризи вони стали “заручниками великої афери”, коли курс долара зріс майже вдвічі. Відтак, за словами представника підприємців, багато хто ще досі виплачує непомірні кредити.

 

Читайте также по теме