ГолосUA
10:20 20/07/2010

Підприємці зможуть обходитися без печаток

Держкомпідприємництво розробило законопроект, яким пропонується вилучити обов’язковість використання печаток.

Про це сьогодні повідомила прес-служба Держкомпідприємництва України.

Ухвалення законопроекту дозволить спростити та здешевити започаткування бізнесу в Україні.

На сьогодні підприємці після державної реєстрації вимушені проходити ще дві процедури, які вимагають додаткових часових та грошових витрат. Вони повинні отримати дозвіл МВС на виготовлення печатки та власне виготовити саму печатку. На це підприємець витрачає 5-7 днів та сплачує близько 400 грн.

Відповідно до проведеного експертами Світового банку у 2010 році аналізу легкості започаткування бізнесу у більшості країн Європи та СНД (крім України, Азербайджану та Росії) немає обов’язкової вимоги для підприємців мати печатку.

Щоб спростити процедуру відкриття власної справи та покращити позиції держави у рейтингу легкості ведення бізнесу, де Україна наразі посідає 143 місце із 182 країн, Держкомпідприємництвом і був розроблений проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запровадження принципу здійснення господарської діяльності суб’єктами приватного права без печаток)».

Згідно з проектом, підприємець зможе вести діяльність, яка не вимагатиме обов’язкового проставляння печатки на документах. Тож, відпадає необхідність мати печатку всім суб’єктам господарської діяльності.

Наразі розроблений законопроект проходить процедуру погодження у зацікавлених міністерствах та відомства. />  

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...