Підприємці звернулися до Президента з проханням зберегти Держкомпідприємництва

Підприємницька громадськість звернулася до Президента України з проханням переглянути питання ліквідації Держкомпідприємництва та передачі його функцій Департаменту Міністерства економіки та торгівлі.

 

Про це повідомив один із учасників ініціативної групи, президент Спілки кризових менеджерів України Павло Міхайліді на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

За його словами, представники бізнесу переконані, що перетворення Держкомпідприємництва з незалежного спеціально уповноваженого органу у Департамент із недостатніми повноваженнями, завадить повноцінній взаємодії між підприємцями та владою.

 

“Департаменту міністерства, який має перебрати на себе функції Держкомпідприємництва, буде складно проводити дерегуляцію бізнес-середовища, оскільки даний департамент підпорядковуватиметься міністерству, яке саме є регулятором і, відповідно, теж саме продукує регуляторні акти. У даній ситуації немає гарантій, що Департамент буде відмовлятися у погодженні регуляторних актів того міністерства, якому підпорядковується”, — наголосив П. Міхайліді.

 

На переконання виконуючого обов’язки президента Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України В’ячеслава Биковця, Держкомпідприємництва виконував роль “фільтра” регуляторних актів, які були розроблені міністерствами та відомствами та заважали бізнесу розвиватися. “Так практично половина регуляторних актів, які протягом 2010 року прийшли до Комітету, не були погодженні через їх негативний вплив на розвиток бізнесу”, — наголосив він.

 

Окрім цього, представники бізнесу наголосили на негативі ліквідації Експертно-апеляційної ради Держкомпідприємництва разом із ліквідацією усього органу. “Вона була створена саме як правовий механізм прозорого контролю за прийняттям рішень органами ліцензування. Лише протягом 2010 року ця рада виявила, що 57,3% рішень про позбавлення підприємців ліцензій, були прийняті всупереч законодавства. Зникнення такого механізму захисту підприємців негативно відіб’ється на розвитку бізнесу”, — наголосив В. Биковець.

 

Лист до Президента Віктора Януковича підписали керівники 11 всеукраїнських та регіональних громадських організацій та бізнес-асоціацій.

 

 

 

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...