ГолосUA
14:56 25/03/2010

Підприємцям дозволять відкривати рахунки за кордоном

Підприємці, які працюють за кордоном, отримають право на відкриття рахунків в інших країнах.

Про це заявив голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Михайло Бродський на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

«Підприємці, які працюють за кордоном, повинні мати можливість відкривати там свої рахунки. Тобто, ми повинні прибрати всі статті, що забороняють це робити сьогодні», — сказав він.

М. Бродський переконаний, що такий чином здійснюватиметься рух коштів, що дасть змогу підприємцям не платити «незрозумілі відсотки незрозумілим структурам», і дозволить уникнути рейдерських схем в Україні. «Сьогодні наші реєстратори займаються рейдерством та створюють штучні черги, у яких стоять підприємці України замість того, щоб продовжувати нормальну роботу», — сказав він, зауваживши, що залишається невирішеною проблема розробки державної програми реєстрації фізичних і юридичних осіб, які займаються підприємницькою дільністю.

У зв’язку з цим він повідомив, що підпише наказ про впровадження нової системи, згідно з якою всі будуть реєструватися картками. «І якщо хтось через тиждень після реєстрації все ще буде стояти в черзі, така ситуація буде проконтрольована і відповідні люди будуть покарані», — сказав М. Бродський.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...