ГолосUA
14:10 29/09/2010

Підстав для переформатування складу ЦВК немає — Шаповал

Жодних підстав для переформатування складу Центральної виборчої комісії немає.

Про це заявив голова ЦВК Володимир Шаповал в коментарі журналістам у столиці, у відповідь на заяву лідера опозиції Юлії Тимошенко про необхідність переформатування ЦВК, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, склад Центральної виборчої комісії призначається раз на 7 років та не може змінюватися “під політичні перетрубації”. “В законі визначено, що комісія призначається на 7 років, а за цей час може 10 разів змінитися конфігурація в парламенті. Сьогодні, наприклад, хтось підрахував, що в парламенті 15 партій, а через рік-два їх буде 20. Так що робити? Постійно, як грушу, трусити комісію?”, — наголосив він.

Окрім цього, на переконання голови ЦВК, склад Центрвиборчкому сформований за квотним принципом від парламентських партій та не може бути підлаштований під конфігурацію політичних сил на місцевих виборах. “Тут є певний алогізм”, — заявив він.

При цьому В. Шаповал наголосив на тому, що нинішній склад ЦВК може бути змінений тільки у випадку зміни відповідного закону. Він також зазначив, що спокійно ставиться до заяв про переформатування ЦВК. “Це нормальна політична реакція. В політичному процесі виникають такі пропозиції. Коли процес загострюється, привертається увага до тих, хто здається крайнім чи винним”, — резюмував він.

Нагадаємо, лідер опозиції Юлія Тимошенко заявляла, що партія “БЮТ-Батьківщина” вимагає термінової зміни складу Центральної виборчої комісії.

Як відомо, нинішній склад ЦВК був призначений у 2007 році.

А. Береза />  

Читайте также по теме